donderdag 21 februari 2013

Net sluit zich rondom “Blade runner” Pistorius

De bekende sprinter Oscar Pistorius komt steeds verder in het nauw. De man die als eerste atleet zonder onderbenen mee deed aan de OlympischeSpelen (Londen 2012), word er van verdacht zijn vrouw, het Zuid-Afrikaanse model Reeva Steenkamp op Valentijnsnacht te hebben doodgeschoten.

Moord of ongeluk?

Pistorius (26) houdt vol dat hij uit zelfverdediging schoot, en zegt  in de veronderstelling te zijn  dat er een dief in de badkamer zat, maar het later zijn vrouw bleek te zijn. Vier keer haalde hij de trekker over. Hij had niet in de gaten dat zijn vrouw het bed verlaten had. Zijn verhaal is ongeloofwaardig, aangezien het wapen dat gebruikt werd onder de bedzijde waar zijn vrouw normaliter slaapt lag. Buren zouden s’nachts van twee tot drie geschreeuw hebben gehoord van het echtelijk paar, vlak voor de fatale schietpartij. Drie getuigen hebben schoten en geschreeuw gehoord vanuit het huis van Oscar Pistorius. Een andere getuige meldde dat er zeventien minuten na het eerste schot nog drie schoten klonken. Na dat eerste schot hoorde hij geschreeuw. Dit werd door de officier van justitie  tijdens de rechtszaak medegedeeld.

Beelden van bewakingscamera's aan zijn huis dringen 's wereld bekendste paralympïer ook verder in het nauw, want die tonen duidelijk aan dat hij al om 6 uur s’avonds thuiskwam. Pistorius kwam eerder in het nieuws omdat hij boos was dat andere Paralympiers vals speelden, omdat zij een betere prothese hadden Eerder getuigde een vriend van Pistorius dat de 'Blade Runner' hem een schampschot aan zijn voet bezorgde na een woede aanval tijdens een etentje in een restaurant. Tegen de restauranthouder ontkende de Zuid-Afrikaanse het hele incident.

Steeds meer feiten wijzen op een koelbloedige moord. Nadat eerder al een bebloede cricketbat, het moordwapen, steroïden en sporen van overmatig alcoholgebruik in zijn huis werden aangetroffen, zou een blinde woedeaanval meer voor de hand liggen dan denkbeeldige inbreker op het toilet.

Straf of vrijspraak?

Beelden van de bewakingscamera’s geven te zien dat hij al om 18 uur zijn huis betrad. Pistorius heeft een indrukwekkende batterij van topadvocaten voor zijn verdediging opgetrommeld. Die zullen wellicht 'ongewone omstandigheden' pleiten om hun cliënt op borg vrij te krijgen. Het verhaal van een betrapte dief lijkt geen stand te houden. Een levenslange gevangenisstraf lijkt waarschijnlijker. Ook sponsoren Nike en Oakley hebben hun conclusies getrokken en hebben het sponsorcontract verbroken. Inmiddels is de hoofdrechercheur van het onderzoek gehaald. Hij schijnt ook verdacht te zijn ...van een aantal moorden. Pistorius zegt dat het onderzoek nu gestaakt moet worden.

Begrafenis

De 29-jarige Reeva Steenkamp is in besloten kring begraven in Port Elizabeth. Moeder June was in tranen tijdens een telefonisch interview. 'Alles wat ons rest, is deze ontstellende moord waarmee me in het reine moeten komen. Waarom moest mijn kleine meisje op deze manier sterven? Waarom is dat gebeurd, waarom heeft hij het gedaan? Reeva kon liefde geven zoals niemand anders dat kon. Ze had nog zoveel liefde te geven en nu is ze dood. De schoonste mens die ooit geleefd heeft, is niet meer”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport