vrijdag 30 mei 2014

Van der Vaart gaat niet mee naar WK Brazilië

Rafael van der Vaart heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een nieuwe domper. De 109-voudig international heeft een kuitspier in zijn rechterbeen verrekt. Daarop besloot bondscoach Louis van Gaal hem niet op te nemen in zijn definitieve selectie van 20 veldspelers en drie doelmannen voor het WK.

Van Gaal liet gisteren - toen nog onduidelijk was hoe ernstig te blessure van Van der Vaart was - doorschemeren dat een niet fitte speler best de definitieve WK-selectie kan halen.

"Als ik vind dat een niet fitte speler meer rendement zal geven dan een topfitte speler dan neem ik toch die niet fitte speler mee", zei hij. "Ik heb namelijk de gelegenheid om die speler nog bij te spijkeren." Kritische tongen beweren dat de voormalig speler van Ajax, HSV, Tottenham en Real Madrid niet fit genoeg is en vorm mist om een bijdrage te leveren aan het huidige ornanje

Georginio Wijnaldum lijkt door het wegvallen van Van der Vaart zeker van een plek in de selectie van Van Gaal. Na Wesley Sneijder is hij de enige overgebleven nummer tien in het keurkorps van de bondscoach. De definitieve selectie van het Nederlands elftal wordt zaterdag in de aanloop naar het oefenduel met Ghana bekendgemaakt.

Van der Vaart debuteerde op 6 oktober 2001 in het Nederlands voetbalelftal in de thuiswedstrijd tegen Andorra (4-0 winst); hij kwam in de 67e minuut in het veld voor Victor Sikora. Van der Vaart, die zijn eerste drie interlands speelde onder leiding van Louis van Gaal, veroverde onder diens opvolger, Dick Advocaat, een basisplaats. Op het geflopte EK van 2012 kreeg Van der Vaart In de laatste wedstrijd de voorkeur boven Mark van Bommel, en startte in de basis als aanvoerder. In de 11e minuut scoorde hij de 1-0, maar Nederland verloor de wedstrijd met 2-1 door twee goals van Cristiano Ronaldo. Nederland was in de groepsfase al uitgeschakeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport