vrijdag 16 mei 2014

Manchester City kampioen van Engeland na spannend seizoen

Voor de grootverdieners bij Manchester City leek de titel een kleine maand geleden nog ver weg na een 3-2 nederlaag in Liverpool. De Reds gingen in de slotfase van het seizoen thuis echter onderuit tegen Chelsea en bij Crystal Palace werden de eigen glazen maandag definitief ingegooid. City profiteerde optimaal en pakte met twee duels voor de boeg de koppositie. Tegen West Ham United opende Samir Nasri vandaag na 39 minuten de score. De Belg Vincent Kompany zorgde kort na rust voor de beslissing, waarna City de wedstrijd uitspeelde en het feest kon losbarsten. Na het laatste fluitsignaal stroomden de fans massaal het veld op.”

Het betekende de vierde titel en de tweede in drie jaar tijd. De ploeg van Chileen Manuel Pellegrini stond in totaal slechts vijftien dagen aan kop, maar op het belangrijkste moment in de competitie. Voor de 60-jarige Pellegrini is het in zijn eerste seizoen de tweede prijs met de Citizens. Eerder werd ten koste van Sunderland de League Cup gewonnen. 

Zuur


Voor Liverpool en in het bijzonder voor Steven Gerrard waren de druiven zuur. De ploeg was de laatste zelden zo dicht bij een titel, maar moet al 14 jaar wachten op de titel in de Premier League.
Terwijl Liverpool in de laatste wedstrijd vocht voor zijn laatste kans en Gerrard zorgde persoonlijk (met twee assists uit een vrije trap) dat zijn ploeg een 0-1 achterstand tegen Newcastle United (met Krul en Anita in de basis) omboog in een 2-1 winst. Het bleek tevergeefs, City beging geen misstap meer. Voor de aanvoerder was het nu of nooit.



'Ik zit er helemaal doorheen', aldus de middenvelder tegen Sky Sports. 'Persoonlijk vind ik dit verschrikkelijk en het is ook verschrikkelijk voor de supporters. Zij waren dit seizoen echt fantastisch. Ik ben nu 33 jaar, maar dit is de eerste keer dat ik echt heb ervaren hoe het is om mee te doen in een titelrace.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport