vrijdag 14 september 2012

Federer verslaat Nederland in Davis Cup

Eerste dag Davis Cup Nederland -Zwitserland

Vandaag streden Nederland en Zwitserland om een plaats in de wereldgroep.
Op de aangelegde gravelbaan bij het Westergasterrein in Amsterdam kwam Federer in actie voor de eerste partij. Lang was het onzeker of de winnaar van Wimbledon zijn opwachting zou maken. Federer die inmiddels al 12 partijen in de Davis Cup heeft gewonnen in zijn single had weinig moeite met Thiemo de Bakker. De vervanger van de zieke Igor Sijsling werd in drie sets (6-3 6-4 6-4) opzij gezet.

Regen en wind maakten het de tennissers p vrijdag moeilijk, maar de Nederlanders konden rekenen op een massale steun van de in oranje uitgedoste supporters. 
De hoop voor de Nederlanders ging uit naar kopman Robin Haase. Hij nagm het op tegen de top 20 speler Stanislas Wawrinka. De Zwitser, die wisselvallig speelde, benutte zijn derde matchpoint in de tiebreak van de vierde set. In de tweede set was Haase nog lanszij gekomen. De Hagenaar kreeg in de derde en vierde set maar liefst negen breakkansen, maar wist er daarvan geen enkele te benutten. 
Door de beide nederlagen dreigt zaterdag in het dubbelspel al een voortijdige beslissing. In principe nemen Federer en Wawrinka het dan op tegen Haase en Jean-Julien Rojer. Bij winst handhaven de Zwitsers zich op het hoogste niveau.

Dag 2

Rojer en Haase blij na zege
In het herendubbel komt Nederland scherp aan de start. Dubbelspecialist Jean Julian Rojer en Haase zijn een  inmiddels ingespeeld en afgestemd koppel. De tegenstanders hebben in Federer en Wawrinka tegenstanders van formaat. Federer is de absolute top als single speler, maar in de dubbel hebben de beide Zwitsers ook een reputatie: goud op de Olympische Spelen in 2008. De Nederlandsers zetten druk vanaf het begin. Bij 4-4 breekt Oranje de Zwitsers en pakt meteen de eerste set. M met scherpe en tactische volleys worden de Zwitsers in 4 sets aan de kant geschoven. (6-4 6-2 5-7 6-3).Tussenstand 2-1. Maar wie stopt Federer op zondag?

Dag 3

De  Nederlandse kopman Robin Haase mag het opnemen tegen  Federer. S'werelds beste tennisser houdt niet van gravel en  op verzoek van Haase en Siemerink is er dus een trage gravelbaan aangelegd. In de eerste set komt Haase niet uit de verf en Federer is belust op revanche.Pas in de derde set komt Haase los, maar Federer maakt het in 6-1, 6-4 en 6-4 solide af. Nederland blijft in de Europese zone en Zwitserland verlengt het verblijf in de Wereldgroep. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport