donderdag 27 maart 2014

PEC naar bekerfinale via blunder Gentenaar

NEC-doelman Dennis Gentenaar (38) beleefde woensdagavond in de halve finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle een inktzwarte avond in het shirt van de Nijmegenaren. Door een gigantische blunder van Gentenaar in de 80e minuut plaatste PEC - en niet NEC - zich voor de finale: 2-1.
Lasse Nielsen van NEC (l) in duel
Daarmee krijgt het afscheid van Gentenaar bij NEC een donker randje. Het boegbeeld van de Gelderse club kondigde begin deze maand aan na dit seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. Gentenaar was dit seizoen aanvankelijk bankzitter, maar na vele fouten van Kalle Johnsson besloot NEC-trainer Anton Janssen van doelman te wisselen.

Gentenaar schatte een schot van Maikel van der Werff vanaf een meter of dertig volledig verkeerd in. Op het natte veld glipte de bal onder de geboren Nijmegenaar door. 
Dennis Gentenaar de schlemie lbij NEC
Na het laatste fluitsignaal liep de doelman met zijn shirt over het hoofd van het veld.Tot het moment van de cruciale blunder stond het 1-1 door treffers van Drost en Conboy.

Voor PEC Zwolle breken mooie tijden aan. De stabiele middenmoter in de eredivisie kan zich vol verwachting gaan voorbereiden op de bekerfinale op 20 april in De Kuip. Voor PEC is het de tweede bekerfinale sinds 1977.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport