zondag 9 juni 2013

Oranje onder 21 dendert over Russen en mag naar halve finale




Het moet raar lopen wil het sterke Nederlands elftal onder 21 niet de finale van het EK in Israel bereiken. Het fris en gretig spelende Nederlandse team won de tweede poule wedstrijd met maar liefst 5-1 van Rusland. Hoewel 2013 het jaar is van de gemeenschappelijke banden tussen de twee landen, deed Nederland niet aan vriendschappelijke gestes. Of het moet gelegen zijn in een gratis voetbalshow die de (jonge)mannen van de jarige Cor Pot opvoerden. Voor Nederland brak wederom Georginho Wijnaldum de ban door de openingstreffer te maken. Deze viel  na een stroef eerste half uur tegen de verdedigende Russen.


Na een rode kaart voor Nikita Tsjitsjerin en een rake kopbal van Luuk de Jong, vroeg in de tweede helft, leek de buit binnen. Heel even leek het weer een wedstrijd te worden nadat Denis Tsjerysjev de aansluitingstreffer in de 65e minuut kon maken,maar Nederland reageerde adequeaat door binnen vier minuten haar derde treffer te laten noteren. Ola John was de afronder met een mooie stift na een slimme kopbal van de Jong. In de slotfase maakten invallers Danny Hoesen en Leroy Fer nog een doelpunt tegen de kapot gespeelde Russen. Ex-Feyenoord Smolev kon voorin bij de Russen geen potten breken en werd voortijdig naar de kant gehaald. Een andere Feyenoorder, Jordy Clasie, kwam juist in het veld. Hij loste Kevin Strootman af.

Later op de avond speelden poulegenoten Spanje en Duitsland tegen elkaar. De Spanjaarden wonnen net als tegen Rusland met 1-0, waardoor het laatste land en Duitsland uitgeschakeld zijn. Spanje mag met Nederland mee naar de kruisfinales.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport