zaterdag 29 juni 2013

Laatste Nederlander Sijsling verlaat ziek Wimbledon

Igor Sijsling heeft in de derde ronde van Wimbledon moeten opgeven in zijn partij tegen de Kroaat Ivan Dodig. De Amsterdammer moest bij een stand van 6-0 6-1 1-0 opgeven wegens ziekte.

Sijsling begon dramatisch en was de eerste set in 14 minuten kwijt. Op 4-1 in de tweede set liet hij de dokter komen. Hij speelde nog drie games door maar gaf toen alsnog op.

Naderhand gaf Sijsling aan dat hij last had van koorts. Al in de ochtenduren ondervond hij hinder van buik en hoofd. De speler moest vorige week op het Topshelf Open ook al opgeven vanwege buikgriep. Op Roland Garros zakt hij ook ver terug na een voorsprong van 2-0 en een blessurebehandeling (zie foto).

Voor Sijsling was het de eerste keer dat hij mocht opdraven in de derde ronde van Wimbledon. In zijn eerste twee partijen had hij geen enkele set afgegeven. Opvallend is dat Dodig al voor de tweede keer de stap naar de volgende ronde maakte wegens opgave van zijn opponent. In de eerste fase overkwam hem dat tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Sijsling is al weer de 13e speler in het enkelspel die opgeeft of een walk over geeft op Wimbledon. Dat is een evenaring van het 'record' in dit opzicht, dat dateert van 2008.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport