maandag 31 december 2012

Top 10 Sporters van 2012


De top 10 van buitenlandse sporters en sportprestaties (met een vleugje Feyenoord hierin):

1.    Lionel Messi:  Lijstaanvoerder en topscorer bij Barcelona. Brak
      bijna alle records, waaronder een stokoud record:  91 goals in 1 jaar. Beste speler van 2012.

2.       Lance Armstrong : Dopingkoning van het peloton, staat nog eenmaal in      de schijnwerpers 
the Boss of de klos?

        3.       Usain Bolt: Won voor de tweede maal drie gouden sprintmedailles op de Spelen. Ongeëvenaard.

         4.       Zlatan Ibrahimovic Geniaal en gek op het veld. Vier goals tegen Engeland en de mooiste goal van 2012 via een omhaal van 25 meter. Er is zelfs een werkwoord naar hem vernoemd. Domineert.
        5.       Michael Phelps Medaille koning van de Spelen, bewees na vier jaar nog steeds aan de zwemtop te staan: 8 medailles
6.       Mario Balotelli: Vedette van Man City en Italië, gek of geniaal? Houd van vuurwerk, vrouwen en snelle auto’s. Houd niet van trainers en hesjes.
7.       Christiano Ronaldo. Beste voetballer na Messi, kwelgeest van Oranje, man die per wedstrijd meerdere haarstijlen showt.
8.       David Rudisha, Keniaanse wereldrecordhouder en met afstand de beste atleet op 800 meter, ook op de Olympische Spelen, waar hij in wederom het wereldrecord brak.
9.       John Guidetti  Een hattrick tegen aartsrivaal Ajax, de man die de ploeg op sleeptouw nam. En ook een spits die na vele jaren weer scoorde voor de Rotterdammers. I’ am Feyenoord for live. Volgens de man die lang afwezig was door een virusinfectie.
10.   Graziano Pelle Geflopt bij AZ, niet doorgebroken in Italië, maar wat een comeback in Rotterdam. Waardig vervanger van Guidetti.  Belangrijke target-man met 14 goals voor Feyenoord. Scoorde meermalen de winnende goal en scoort ook bij de vrouwelijke supporters. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport