donderdag 13 december 2012

Tegenslag voor De Bakker op Masters Rotterdam

De KNLTB Masters Rotterdam, een jaarlijks terugkerend nationaal spektakel barst meestal pas in het weekeinde los. De eerste ronden, die door de week plaatsvinden, zijn vaak een bonte (maar bescheiden) verzameling van sportbobo’s, familie, supporters en die-hard tennisfans.Het is een lekker informeel laagdrempelig evenement waar oud-winnaar Raemon Sluiter als toernooi-directeur overal te vinden is. Of dat volgend jaar ook nog het geval is, valt te bezien. Vanaf volgend jaar gelden de Tennis Masters officieel als het Nederlands Kampioenschap, dat maakte de KNLTB vandaag bekend. Voorheen was dat het NTK in Amstelveen.

In de tweede ronde kwam Thiemo De Bakker uit tegen de voormalige jeugdkampioen uit Friesland, Antal van der Duim. De Westlander, die dit jaar de weg omhoog weer heeft gevonden, liet tegen van der Duim zien dat hij veel druk kan leggen in zijn slagen. De services oogden in eerste instantie krachtig, maar de Bakker had toch gaandeweg last, wat zich uitte in een grimas en een stuiterend racket. Bij 5-3 bleek er geen vuiltje aan de lucht. Na een dubbele fout op 30-30 produceerde de Bakker een misser en kon van der Duim terugkomen om verrassend de set te pakken. 
De Bakker hoopt op de Australian weer fit te zijn

De opgave in de tweede set kwam voor velen onverwacht. Na afloop vertelde De Bakker tegen Sportbombarie “dat hij eerder in de week al last had van de rug”, met name de zenuwaanhechtingen. Natuurlijk baalde de finalist van 2011 dat hij hier geen mooie prestatie neer kon zetten. Met het oog op de Australian Open (waar hij als nummer 124 van de wereld kwalificaties moet spelen) neemt hij echter geen onverantwoorde risico’s. Er staan in Rotterdam natuurlijk ook geen ATP punten op het spel. Vandaag (donderdag) gaat hij met zijn fysio kijken, wat de schade is.

Van der Duim,  gaat door naar de halve finale en zal het lastig gaan krijgen tegen een Robin Haase, die – indien pijnvrij- met Igor Sijsling als favoriet voor de titel mag worden gezien. 

(Voor het complete overzicht en winnaars van de Masters 
lees hier verder)

Bertens op ramkoers

Bertens, solide
Bij de dames was er in de tweede ronde meteen een spannende clash. Favoriete Kiki Bertens mocht aantreden tegen de kampioene van vorig jaar, de jonge talentvolle Lesley Kerkhove.  Ze bood Bertens - die inmiddels al nummer 63 van de wereld is - knap partij. Bertens liet zien dat zij in korte tijd een hoop ervaring heeft toegevoegd aan haar spel.

Kerkhove, alles of niets
Kerkhove heeft een soort alles-of-niets tennis, die het spelbeeld op zijn kop kan zetten. Na de verloren tweede set kwam ze terug van 5-0 tot 5-3. Waar in het verleden Bertens nog wel eens door zenuwen werd bevangen, maakte ze het echter nu gedediceerd af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport