zaterdag 4 juli 2015

Dennis klopt favorieten en Dumoulin tijdens Tour proloog in Utrecht

Rohan Dennis heeft de proloog in Utrecht gewonnen. De Australier was de snelste in de opening van de Tour de France, waar de Nederlandse toeschouwers massaal en luidruchtig aanwezig waren.
Dennis versloeg de favorieten Tony Martin, oudgediende Fabian Cancellara en thuisfavoriet Tom Dumoulin.

Lang had Jos van Emden de snelste tijd. Op de tussenmeting bleef de Nederlander de snelste tussentijd houden, maar hij kon het laatste stuk met tegenwind zijn hoge tempo niet vasthouden.

Tom Dumoulin en de andere favorieten moesten later starten dan Dennis. De weersomstandigheden waren wel in het voordeel van de Australische specialist die minder tegenwind had. Dumoulin die 8 seconden tekort kwam was teleurgesteld over zijn 4e plaats. Andere Nederlanders lieten zich ook vna voren zien: 6 renners finishten bij de eerste twintig. Van Emden werd 5e, Kelderman 9e, klassmentsrenners Gesinke en Mollema pakten een 11e en 14e plaats, Dylan van Baarle werd 16e.

Ik voelde geen stress en zette een te kloppen tijd neer, waar niemand meer aan kwam. Ik ben een beetje in shock dat ik morgen in de gele trui mag starten. Het is een droom die ik altijd heb gehad.

Nederlander Lars Boom, mocht op het laatste moment toch starten. Bij een meting was een te laag cortisol gehalte geconstateerd. Iets wat lag aan het gebruik van een "pufje" en een meting om 7.00 s'ochtends.  Vicenzo Nibali verloor 43 seconden  Giro Winnaar Alberto Contador verloor zelfs 1.02 op de snelle winnaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport