zaterdag 18 juli 2015

14e etappe van Rodez naar Mende Tour 2015

Live verslag Tour, 14e etappe

Finish De brit Cumming flikt het en klopt thuisrijders Bardet en Pinot,
Quintana rijdt licht voor op de eersten uit het voormalige peloton, Froome klampt als enige aan,  van Garderen loopt averij op en verliest zijn 2e plaats in het klassement . Contador voorin, Mollema en Gesink houden de schade beperkt. Froome en Sagan behouden het geel en groen.

1 km Cummings gaat er op en er over bij de fransen en lijkt te gaan winnen

1,5 km Pinot is bij Bardet gekomen

3km Bardet alleen weeg yates en Pinot volgen , maar ook Cummings blijft in de buurt. 4 seconden voor. Quintana en NIbali uit peloton weg. Froome op enige afstand

5km Bardet demarreert uit de groep en komt bij de koplopers. Sagan lijkt verslagen , Pinot komt terug uit de tweede stelling, ook Bakelants, Yates en Gauthier lijken aan te klampen bij Bardet.

6km nog maar 17 in de groep,  op 15 seconden , we zijn in Mende en gaan naar de slotklim

9 km doorkomst Cote de Chaubrits, 4e cat
1. Koren 1 pt.
2. Golas
3. Bakelants op 20 seconden

11 km de renners gaan weer klimmen (Cote de Chaubrits, 4e cat). de groep van 18 is tot op 18 seconden van het tweetal gekomen

12km Koren komt bij Golas,  Richie Porte is afgehaakt in het peloton met een lekke voorband

14 km de Sloveen Koren probeert bij Golas te komen. De pool heeft 27 seconden voorsprong, de Sloveen ligt 10 seconden achter de Pool

24 km de Pool Golas ontsnapt uit de kopgroep en pakt 14 seconden.

32km op de eerste serieuze klim liggen de ontsnapte coureurs 5'30" voor.

Doorkomst côte de Sauveterre:
1. Matthieu Ladagnous, 5 pt
2. Jérémy Roy, 3 pt
3. Jan Bakelants, 2 pt
4. Jarlinson Pantano, 1 pt.

40km onder impulsen van met name Riche Porte trekt de Sky ploeg van Froome er hard aan. het peloton loopt nu in op de kopgroep.

In een vroeg stadium zijn 20 renners weggereden van het peloton. De vluchters hebben maximaal bijna 8 minuten voorsprong gehad. Onder hen Groene trui drager Sagan, 6 Fransen, waaronder Pinot en Bardet, de Belgen Greg van Avermaet, Jan Bakelaents en de Nederlander Koen de Kort.

Voorbeschouwing en etappe profiel
Deze rit van 178,5 zal vuurwerk geven in het laatste gedeelte, waar twee colletjes van de 2e categorie en een van de 4e. De finish op de col de Mende is op sommige stukken 10,9 procent en is 4 kilometer lang. In 1995 pakte Jalabert een glorieuze overwinning op deze aankomst en bleef Indurain in die rit 10 minuten voor. Een etappe voor waaghalzen, vluchters en klimmers voor het middengebergte die een etappe willen kapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport