dinsdag 21 oktober 2014

rechtbank veroordeelt Pistorius









De gehandicapte Zuid-Afrikaanse sprint atleet Oscar Pistorius is vandaag tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De aanklager had 10 jaar cel geëist. De verdediging had aangedrongen op hooguit huisarrest. Pistorius heeft 2 weken de tijd om tegen het vonnis in beroep te gaan.

De Rechter zei bij het voorlezen van het vonnis, in de rechtbank dat huisarrest een te lage straf was, maar dat in de eis van de aanklager 'het element van barmhartigheid' ontbrak. De vijf jaar celstraf is de maximale straf voor doodslag.

Pistorius (27) schoot vorig jaar op Valentijnsdag zijn vriendin dood door de deur van de badkamer. Hij heeft steeds volgehouden dat hij dacht dat het om een inbreker ging. De aanklager weet nog niet of hij tegen de uitspraak in beroep gaat.

Eerdere straf

Pistorius kreeg verder 3 jaar voorwaardelijke celstraf voor het bezit van een verboden wapen. Daarbij geldt een proeftijd van 5 jaar. Pisot
De gevallen sportheld zou eerder vrij kunnen komen. Zijn advocaat, Barry Roux, verwacht dat zijn cliënt niet langer dan 10 maanden achter tralies hoeft. De rest van zijn straf zou hij dan onder huisarrest mogen uitzitten. Het OM spreekt dat tegen en verwacht dat Pistorius minstens een derde van zijn straf in de gevangenis moet doorbrengen, ongeveer 20 maanden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport