vrijdag 18 april 2014

Nadal sinds 8 jaar niet in finale Monte Carlo


Rafael Nadal is zijn voorbereiding op Roland Garros niet lekker begonnen. Op zijn favoriete toernooi  zorgde een andere Spanjaard dat "Rafa" voor het eerst de finale sinds 2003 niet haalde. David Ferrer zorgde in de kwartfinales van het Masters-toernooi in Monte Carlo voor een dubbele verrassing door Nadal de voet dwars te zetten. De nummer zes van de wereld won het treffen met zijn landgenoot met met 7-6 (1), 6-4.

Slechts één keer eerder was hij zijn landgenoot op gravel de baas. Dat was bij hun eerste ontmoeting in 2004 in Stuttgart. Voor Ferrer was het pas de zesde overwinning op Nadal in 27 ontmoetingen.

Achtvoudig kampioen

Nadal won het toernooi in Monaco vanaf 2005 maar liefst acht keer op rij en verloor vorig jaar in de finale van Novak Djokovic. Daavoor had hij dertig duels op rij op gravel gewonnen.

Ferrer speelde gevarieerd en maakte het zijn opponent lastig met een prima spreiding en uitstekend voetenwerk. In de eerste set verspeelde hij tot twee keer toe een break voorsprong, maar in de tiebreak sloeg hij wel toe. In de tweede set nam "het kleine beest" een voorsprong van 2-5, door zijn bekende vechtlust. Maar ook door een relatief hoge foutenlast bij Nadal. De laatste vocht nog terug tot 4-5, maar verder liet Ferrer het niet komen.
In de halve finales neemt Ferrer het op tegen Stanislas Wawrinka, die eerder op de dag Milos Raonic in twee sets versloeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport