zaterdag 18 januari 2014

Australian Open: Robredo kan het nog steeds


Robredo knikkert Gasquet er uit

Dat top 10 speler Richard Gasquet op het Australian Open er uit vloog was niet een heel grote verassing. Zijn tegenstander, Tommy Robredo -ooit nummer 5 van de wereld- bewees vorig jaar dat hij na een afwezigheid van 1,5 jaar, op de weg terug is. De man die al vijfmaal in de kwartfinale stond op het Frans Open moest toezien hoe Gasquet soepel de eerste set pakte. De Spanjaard (ATP-17) vocht zich echter goed terug in de wedstrijd en wist de tweede en derde set te winnen. Gasquet verspeelde in de vierde een setpoint op 5-6 met Robredo aan serve. In de tie-break pakte de Fransman een 4-1 voorsprong, maar moest lijdzaam toezien hoe de partij uit zijn vingers glipte: 2-6, 7-5, 6-4, 7-6 (8-6).

Het commentaar van de man uit Hostalric, die maar 1 groot toernooi won (Hamburg 2008) was:

"Ik ben weer laat klaar. Zoals gewoonlijk speel ik langer dan 3 uur. Wel met pijn in mijn lijf. Op dit hoge niveau is dat niet gezond, maar het blijft leuk. Het publiek is heerlijk en ik geniet er zeker van.

De Spanjaard gaf toe dat hij na 1,5 jaar niet kunnen spelen door blessures (hij zakte naar plaats 465) vertrouwen had om weer als prof te kunnen spelen. Al weet je na een ingreep nooit of je op je oude niveau kan terugkomen".


Het verschil tussen beide spelers was minimaal Robredo maakte 140 punten, om 137 voor Gasquet. Op de cruciale punten was "disco Jack"" echter de mentaal sterkere speler.Gasquet verspeelde setpoint op 5-6 met 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport