maandag 11 juli 2016

Succesvolle Nederlandse ploeg pakt ook goud op 4x100m estafette.

Nederland heeft bij de 4x100m de vierde gouden medaille binnengehaald. In een bijna vlekkeloze race ging het estafette team bestaande uit Dafne Schippers, naomi Sedneye, Jamile Samuel en Tessa van Schagen  van kop af aan naar de zege. De snelle tijd van 42.06 betekende een nieuw Nederlands record. Het Duitse en Britse team volgden op gepaste afstand. 

Zo werd op de slotdag een passend vervolg gegeven aan de gouden medailles van Dafne Schippers (100m), Churandy Martine (100m) en de verrassende Anouk Vetter (zevenkamp). Eerder  in het toernooi hadden Ignasious Gaisah (verspringen) en Liemarvin Bonevacia (400m.)  al het brons gepakt. 

De laatste medaille van de dag was voor Sifan Hassan, De 1500 meter loopster, die haar titel wilde verdedigen, kon na een lastige voorbereiding niet haar ideale race lopen en werd door de Poolse Cichocka voorbij gesneld op het laatste rechte stuk. Totaal haalde de Nederlandse ploeg 7 medailles. Dit hadden er ook 8 kunnen zijn als Churandy Martina na zijn zege niet was gediskwalificeerd. De immer positieve sprinter stapte in de bocht op de witte lijn van zijn baan.

Het EK in Amsterdam trok 125.000 betalende toeschouwers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport