dinsdag 16 december 2014

Voetballers eindeijk in de prijzen bij Sporter van het jaar gala


Robben die er zelf niet bij kon zijn doordat hij won met Bayeren munchen, reageerde via de videolijn enthousiast. Vader Robben nam de prijs voor zijn afwezige zoon in ontvangst. De voetballer die ook al bij de besten behoorde op het afgelopen WK was net als drievoudig winnaar Zonderland, de olympische schaatskampioenen Sven Kramer, Michel Mulder, Jorrit Bergsma,Stefan Groothuis en springruiter Jeroen Dubbeldam genomineerd..

De 30-jarige vleugelspits kreeg in Brazilië al de Bronzen Bal en werd kampioen met zijn club. Robben was niet in de Amsterdamse RAI aanwezig, omdat hij vanavond met Bayern München een competitiewedstrijd won (en scoorde).
,,Ik had dit niet verwacht met al die andere geweldige topsporters. De allerdiepste buiging voor alle prestaties van het afgelopen jaar. Ik ben heel trots dat ik mag winnen, helemaal als voetballer. Echt te gek, bedankt!'' 

Meer prijzen voor voetballers

Robben werd met Oranje ook al uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Louis van Gaal, de oud-bondscoach van het Nederlands elftal, werd gekozen tot beste coach.Van Gaal had zich in zijn speech nog druk gemaakt dat de prijs zo weinig naar voetballers ging. Bij de dames pakte Ireen Wust de fel begeerde titel van Nederlands beste sportvrouw. Ze versloeg atletes Nadine Schippers,  Sifan Hassan en collega Jorien ter Mors.

Robin van Persie won met zijn naar hem vernoemde (eerste) goal tegen Spanje de prijs voor mooiste sportmoment,  terwijl Rintje Ritsma de Jaap Eden prijs won als blijk van waardering voor zijn hele carriere


1 opmerking:

  1. Vind ik ook wel echt verdiend! Voor de rest een leuk blog met leuke informatie!

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews

Blog over opmerkelijke gebeurtenissen in de sport