Derksen (links) |
Leo Beenhakker, Theo ten Caat, Ivan Tsvetkov, Johan Derksen,
Ron Jans, Martin Drent,Paul Amara, Hennie Meijer,Joop Gall, Cor van der Gijp, Henk de Haan, Ronald Hamming, Pieter Huistra, Marnix Kolder, Jurrie Koolhof, Henk Veldmate, Dick Nanninga, Henk Nienhuis, Hans Ooft, Lesmond Prinsen, Arek Radomski, Joseph Oosting, Gerard Wiekens, Rob McDonald, Edwin de Kruyff, Azing Griever, Marcel Seip, Martin Koopman en Ruben Schaken.
Zij vonden als speler en/of trainer onderdak bij de club uit Oost-Groningen.
Vandaag is er een eind aan 118 jaar voetbal in Veendam gekomen. Terwijl vanochtend de spelers werden ingelicht (bron: VI) is op maandag 25 maart 2013 via een emotionele persconferentie met accordeonmuziek en een snikkende voorzitter het einde van SC Veendam aangekondigd.
De club ooit opgericht onder de naam Look Out, waagde in 1954 als kampioen van de toenmalige tweede klasse de sprong naar het betaalde voetbal. Nooit was de club op stadion de Langeleegte een topper, maar een cultclub met trouw publiek was geboren. In 1987 en 1989 werd in de eredivisie gespeeld, maar degradeerde Veendam ook weer meteen. Een kampioenschap werd nooit behaald. Grootste wapenfeit was de uitschakeling van Feyenoord in de KNVB beker in de achtste finales. Excelsior was in de kwartfinale een brug te ver.
Na het doorstaan van diverse saneringen en een eerste faillissement in 2010 werden de Veendammers nog gered door acties van Doutzen Kroes en het kolonistenplan. Nu willen sponsoren geen geld meer steken in de geplaagde club en de sombere vooruitzichten.
de Lange Leegte die Veendam achterlaat |
De Jupiler League staat met 35 punten op een tiende plek. Na een beroepstermijn van acht dagen is het faillissement officieel. Op dat moment vervallen ook alle resultaten van Veendam.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten